Aktuality - Poliklinika Hůrka

Lékárna Poliklinika Hůrka chystá spoustu skvělých akcí

 Lékárna Poliklinika Hůrka je výjimečná. Mimo tradičních léků nabízí i poradenství zdravého životního stylu a spoustu prevence. Na své si zde přijdou i příznivci alternativnějšího přístupu k léčbě. Za vším stojí vedoucí lékárny Mgr. Nela Kočárková a tým šikovných lékárnic, jejichž cílem je komplexní péče o pacienta a podpora zdraví. Na jaké akce se v průběhu května a června 2024 můžete těšit?

3. května se dozvíte, jak zlepšit životosprávu a snížit hmotnost

Léto se blíží a možná si také přejete shodit pár kil. Nadváha ale představuje i velké nebezpečí pro organismus a zvyšuje riziko vzniku mnoha zdravotních problémů, jako jsou např. cukrovka 2. typu, vysoký krevní tlak, onemocnění jater, kloubů nebo některé typy rakoviny. Negativní vliv má i na psychiku a kvalitu života obecně.

Objednejte se proto do Lékárny Poliklinika Hůrka na konzultaci. Zváží vás, změří obvod pasu a na základě výsledků vyhodnotí rizika a poradí nejvhodnější přístup k redukci váhy. Na konzultaci se prosím předem telefonicky objednejte, platí se symbolických 50 Kč.

Jaké jsou obecné tipy pro snížení váhy? Je fajn hlídat si pitný režim a dostatek spánku, zvýšit podíl bílkovin ve stravě, nahradit nezdravé sladkosti ovocem a pravidelně se hýbat.

lékárnice radí v lékárně

16. května vás čeká měření plicního věku

Tato screeningová metoda pomáhá k prevenci vážných plicních onemocnění a řekne mnohé o funkčnosti, stáří a kapacitě vašich plic ve srovnání s plícemi zdravého člověka. K určení stáří plic slouží tzv. „jednovteřinová vitální kapacita“. Do úst se vloží náústek, následuje hluboký nádech a jakmile budete cítit, že se do plic už více vzduchu nevejde, prudce vydechnete a budete dále vydechovat po dobu alespoň 6 sekund.

Měření trvá pár minut a stojí symbolických 50 Kč. Předem se prosím telefonicky objednejte.

A co můžete pro své plíce udělat sami? Nekuřte a vyhýbejte se zakouřenému prostředí. Pravidelně se hýbejte. Ve stravě omezte cukr, sůl a nasycené tuky, přidejte ovoce a zeleninu. A nepodceňujte jakékoli varovné příznaky (dušnost, tíha na prsou nebo dlouhotrvající kašel).

22. a 23. května si přijďte vyšetřit zrak a syndrom suchého oka

Zrak je to hlavní, co máme a je důležité o něj pečovat v každém věku. Kvalita zraku se s věkem často zhoršuje, prevence je proto důležitá především pro seniory. Ale nejen pro ně. Čím dál častější je také syndrom suchého oka. Může souviset s nadměrným používáním počítačů, klimatizovaným prostředím, léky nebo hormonálními změnami. To vše vede k úbytku slzného filmu, který oko vyživuje a chrání. Lékárník vám pak doporučí vhodné přípravky, které uleví.

Vyšetření lékařem trvá 15-20 minut, je ZDARMA a není nutné se objednávat.

Co očím prospívá? Méně času u obrazovek, častější přestávky a střídání nošení čoček a brýlí. Vyzkoušet můžete i oční jógu nebo brýle či aplikace, které chrání proti modrému světlu.

homeopatické léky v lékárně

30. května bude homeopatická poradna

Lékárna nabízí i oblíbené homeopatické léky. Oceníte je, pokud máte rádi alternativní přístup, jste citliví na standardní léky nebo chcete omezit nežádoucí účinky.
Homeopatie je založena na principu podobnosti, kde podobné se léčí podobným. Účinné látky v lécích jsou ve velmi zředěné podobě a mohou je používat i děti! A co vše se dá s homeopatiky léčit? Například příznaky nachlazení, alergií, trávící potíže, poruchy spánku nebo oslabená imunita. V homeopatii je vždy nutný individuální přístup, přihlíží se k fyzickým symptomům i emocionálnímu stavu. Proto v lékárně rozšířili nabídku o individuální konzultace.

Do homeopatické poradny se prosím předem telefonicky objednejte. Lékárnice vám ochotně poradí a doporučí vhodný preparát na vaše potíže. Konzultace stojí symbolických 50 Kč.

13. června se chystá měření cévního věku

Víte, v jaké kondici jsou vaše cévy? Jejich špatný stav souvisí s mnoha závažnými zdravotními riziky a kardiovaskulárními chorobami, jako např. infarkt myokardu nebo ateroskleróza.
Při měření se na paži se nasadí manžeta a měří se 3 hodnoty. Tlak, tep a rychlost tzv. pulsní vlny. Právě ta je klíčový ukazatel a vzniká při každém stahu srdce. Její tvar a rychlost přímo souvisí s pružností cév. Mladé, zdravé a pružné cévy ji „zpomalují“, naopak starší a tužší cévy „zrychlují“. Na základě výsledků pak technologie vyhodnotí cévní věk.

cévy lékárna

Měření trvá asi 10 minut a stojí symbolických 50 Kč. Předem se prosím telefonicky objednejte.

Cévám pomůže úprava životosprávy, redukce tělesné hmotnosti, pravidelný pohyb, zdravá strava s dostatkem vitamínů, minerálů a minimem nasycených tuků, omezení kouření a alkoholu.

 

19. června za námi přijďte na Den zdraví

Organizuje ho Městská část Praha 13. Čekají vás screeningová měření, spousta zážitků a zajímavých informací jak v lékárně, tak i na náměstí. V lékárně se mj. můžete nechat hýčkat přírodní zážitkovou kosmetikou NUXE, k dispozici bude i dermoporadce se spoustou vzorečků. Užijete si také ochutnávky dobrot připravených z oblíbeného kolagenu od Vital Protein. Vstup je ZDARMA a není nutné se objednávat.

27. června můžete zkonzultovat lékové interakce

Užíváte více léků zároveň? Pak je více než vhodné to konzultovat s odborníkem z hlediska bezpečnosti i účinnosti léčby. Stává se totiž, že lékaři různých odborností předepíšou léky, ale už nemají čas řešit všechny možné lékové interakce. Pacient má být ale informován o možných interakcích mezi léčivy. Minimalizují se tak nežádoucí účinky a zvýší účinek léčby.

V Lékárně Poliklinika Hůrka poskytují poradenství ohledně kombinace léků. Doporučí opatření ke snížení rizik, např. dodržování předepsaných dávek nebo vyhýbání se určitým nápojům a potravinám. Na konzultaci se prosím telefonicky objednejte. Platí se symbolických 50 Kč.

Lékárnu Poliklinika Hůrka najdete na Slunečním náměstí 2588/15 v Praze 13, otevřeno pro vás má od pondělí do pátku od 8:00 do 18:00 hodin.

Na měření a vyšetření, u kterých je to nutné, se objednávejte telefonicky na čísle (+420) 732 649 290.

 

Podobné články

15. 5. 2024

Zdravotní pomůcky, které pomohou prožít pohodlnou dovolenou

15. 5. 2024

Víte, v jaké kondici jsou vaše plíce? Zastavte se na měření plicního věku!

13. 5. 2024

V Lékárně Poliklinika Hůrka můžete nově využít i homeopatickou léčbu

Z ostatních klinik

22. 5. 2024

Jak se dostat po porodu zpět do kondice? Máme pro vás několik tipů

21. 5. 2024

Infuzní terapie vitamínem C: Skvělý způsob, jak posílit imunitu

21. 5. 2024

Objevte široké možnosti rehabilitace: S čím vším vám pomůžeme?

Nahoru