Aktuality - Poliklinika Hůrka

Jak probíhá měření syndromu suchého oka? Vyzpovídali jsme pro vás návštěvnici

Lékárna Poliklinika Hůrka je známá tím, že zde pravidelně probíhají nej-různější měření zdravotního stavu. Během jarních měsíců zde můžete např. zjistit, zda netrpíte syndromem suchého oka nebo jak staré jsou vaše plíce a cévy. Jednu účastnici měření syndromu suchého oka jsme pro vás navíc i vyzpovídali.

měření syndromu suchého oka

Proč jste se rozhodla změřit si syndrom suchého oka u nás v lékárně?
Do Lékárny Poliklinika Hůrka chodím pravidelně už několik měsíců. Lékárnice návštěvníky vždy informují o různých měřeních, která nabízí. A právě měření syndromu suchého oka bylo mezi nimi. Protože celý den pracuji u počítače a oči mě často pálí, rozhodla jsem se této akce zúčastnit a dozvědět se více. Všechny lékárnice jsou navíc moc milé, takže opadl i jakýkoli strach z měření.

Jak měření probíhalo?
Nejdříve jsme s lékárnicí probraly moje osobní údaje a informace, jestli např. kouřím nebo nosím kontaktní čočky. Pak už jsme se vrhly na sadu očních cvičení, které mi promítaly na tabletu. Musela jsem třeba číst text s jedním zakrytým okem nebo se jím koukat co nejdéle na jeden bod. Lékárnice mi vysvětlila, že se musí každé oko otestovat zvlášť, aby se vědělo, jestli oči na jednotlivé úkoly reagují správně.

A jak dopadly vaše výsledky? Pokud to není tajné?
Tajné to určitě není. Výsledky dopadly přesně podle mého čekávání, tedy špatně. Na konci testu se zobrazil semafor a umístění, jak jste si vedli. Zářivě se mi rozsvítila červená barva a potvrdila, že bych měla dbát více na prevenci očního zdraví.

měření syndromu suchého oka

Tak to nás mrzí, špatné výsledky radost samozřejmě neudělají. Doporučily vám lékárnice rovnou i další postup?
Ano, daly mi tip na oční kapky, které více zvlhčí oči. Zároveň mi bylo doporučeno chodit opravdu poctivě na pravidelné oční prohlídky, tedy minimálně jednou do roka. A také upravit pracovní režim při práci na počítači. Důležité je např. dělat si pravidelné pauzy a více mrkat, pokud si to člověk uvědomí. A také prý pomáhá chvíli pracovat a pak na chvíli upřít zrak jinam, ideálně do zeleně.

Uvažujete využít i další nabízené měření? Třeba plicního věku?
Rozhodně ano, podobné preventivní akce jsou opravdu velmi zajímavé a dozvíte se toho hodně o vašem zdraví. Místní lékárnice jsou moc příjemné a trpělivě zodpoví všechny zvídavé otázky návštěvníků.

Měření syndromu suchého oka a plicního věku můžete využít během března a dubna, přístroj na měření cévního věku bude v Lékárně Poliklinika Hůrka už jen do konce března!
Jednotlivá měření jsou orientační a nenahrazují lékařské vyšetření. Zpoplatněna jsou symbolickou částkou 50 Kč.

Zastavit se na měření v Lékárně Poliklinika Hůrka můžete vždy od pondělí do pátku od 8:00 do 18:00 hodin. Lékárnu najdete na Slunečním náměstí 2588/15 v Praze 13.

Podobné články

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

21. 3. 2024

MUDr. Tereza Čeledová o benefitech naší gynekologické ambulance

1. 3. 2024

Akční březnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

28. 3. 2024

Přečtěte si rozhovor s novým primářem Oční kliniky JL

Nahoru