Aktuality - Poliklinika Hůrka

Zdravotní pomůcky, které pomohou prožít pohodlnou dovolenou

Léto a dovolených se neúprosně blíží. Prázdniny mají být časem odpočinku, klidu a radosti. Aby to tak skutečně bylo, přináší vám odborníci z Lékárny Poliklinika Hůrka několik tipů na zdravotnické pomůcky, které usnadní cestování a zajistí zdraví a pohodlí. 

Letadlo odlétá na dovolenou.

Kompresní punčochy z lékárny pečují o vaše nohy při cestování

Pokud se chystáte na dlouhou cestu letadlem, autem nebo jiným dopravním prostředkem, myslete i na své zdraví a prevenci. Dlouhé sezení nohy velmi namáhá, může zhoršit průtok krve a vést ke krevním sraženinám a hluboké žilní trombóze. Zde pomůžou kompresní zdravotní pomůcky, ale také se v těchto situacích doporučuje pít hodně vody, procházet se a měnit polohy. V letadle si pak vybírejte nejlépe sedadla do uličky, která vám umožní větší flexibilitu pohybu.

  • Na cestování jsou dobrý tip kompresní punčochy, které sníží únavu nohou, otoky a zlepší cirkulaci žilního a lymfatického systému. Po náročném dni, ve kterém hodně chodíte či sportujete, také pomohou urychlit regeneraci. Pořídit si můžete punčochy nebo podkolenky v několika úrovních komprese.
  • Nejen na dovolené se mohou hodit kompresní legíny, které poskytují podporu a tlak na nohy,

  • nebo stahovací kalhotky pro pohodlné a efektivní tvarování postavy, formování bříška a podporu ochablých svalů, např. po porodu nebo operaci.

Kompresní punčochy

Víte, k čemu slouží ortézy?

Při balení na dovolenou nezapomeňte ani na ortézy, speciální zdravotnické pomůcky, které se využívají k ochraně, podpoře a stabilizaci různých částí těla.

Pomohou při zdravotních potížích, chrání klouby, páteř a svaly, snižují riziko zranění a podporují hojení. Ortézy bývají z pohodlné kompresní pleteniny, příjemně se nosí, jsou prodyšné, neomezují v pohybu a zajišťují rychlou regeneraci a lehkou tlakovou masáž. Pomůžou např. při prázdninovém sportování, procházkách a turistice. Umí také podpořit tělo a správnou polohu při dlouhém cestování, zamezí tak případné únavě a nepohodlí.

Ortéza z lékárny.

V Lékárně Poliklinika Hůrka můžete samozřejmě také vyzvednout a objednat i vaše individuální zdravotní pomůcky na poukaz. Přijďte se podívat na náš nový široký sortiment, lékárnice vám pomohou najít tu správnou zdravotní pomůcku v ideální velikosti a s čímkoli ochotně poradí.
Lékárnu najdete na Slunečním náměstí 2588/15 v Praze 13. Jsme tu pro vás od pondělí do pátku od 8:00 do 18:00 hodin.

 

Podobné články

15. 5. 2024

Víte, v jaké kondici jsou vaše plíce? Zastavte se na měření plicního věku!

13. 5. 2024

V Lékárně Poliklinika Hůrka můžete nově využít i homeopatickou léčbu

13. 5. 2024

Lékárna Poliklinika Hůrka chystá spoustu skvělých akcí

Z ostatních klinik

22. 5. 2024

Jak se dostat po porodu zpět do kondice? Máme pro vás několik tipů

21. 5. 2024

Infuzní terapie vitamínem C: Skvělý způsob, jak posílit imunitu

21. 5. 2024

Objevte široké možnosti rehabilitace: S čím vším vám pomůžeme?

Nahoru