Aktuality - Poliklinika Hůrka

Lékárna není jen “obchod s léky”, ale zdravotnické zařízení, které vám nabízí profesionální pomoc.

V naší lékárně chceme pomoci všem pacientům, kterým není jejich zdravotní stav lhostejný. Stále tedy rozšiřujeme sortiment léčiv, doplňků stravy i dermokosmetických přípravků. Zároveň nabízíme i odborné poradenství a další služby. V prosinci jsme například spustili preventivní měření cévního věku, o který byl velký zájem, a nyní připravujeme měření syndromu suchého oka a měření plicního věku. Prozradíme, jak tyto preventivní programy fungují a také vám dáme malý návod, jak vybírat léky a doplňky stravy.

Prevence i v lékárně?

Zmiňované preventivní programy se řadí ke screeningovým metodám, která nestanovují diagnózu ani nenahrazují lékařské vyšetření. Snažíme se však zachytit případné riziko, poradit a případně odeslat pacienta na vyšetření k lékaři. Například chceme zákazníky edukovat, aby správně využili inhalační techniku inhalátorů, tím maximalizovali účinek a minimalizovali rizika.

Velké prostory = obrovský sortiment léčiv

Disponujeme poměrně velkým prostorem, ve kterém nabízíme hlavně léčiva, ale i doplňky stravy a široké portfolio dermokosmetiky. Chceme pro vás vždy to nejlepší, proto před potravinovými doplňky upřednostňujeme volně prodejná registrovaná léčiva. Doplňky stravy prodávají i běžné obchody s potravinami a drogerií. Žádný z prodejců jim ale nesmí přisuzovat vlastnosti spojené s léčbou, a dokonce ani s prevencí.

Léčiva nebo doplňky stravy?

Doplňky stravy dodávají organismu živiny, které není možné získat v dostatečné míře z potravin a mohou být doplněním řádné léčby, přesto nemají léčebné účinky. Účinnost doplňků stravy proto není před uvedením na trh posuzovaná a řeší se pouze jejich zdravotní nezávadnost. Účinnost a kvalita léků bez předpisu je sledovaná výrobcem a Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Důležité je, že obsahují garantované, dostatečně vysoké, a tedy i léčebné dávky vitaminů, minerálů a stopových prvků. Naopak u doplňků stravy není toto množství garantované.

Léky na předpis i homeopatika

Spolupracujeme s lékaři, abyste si mohli svůj e-recept vyzvednout co nejrychleji, ale to není zdaleka všechno. Léky, které vám lékař předepíše a vy je dlouhodobě užíváte, vám nebudeme bez vážného důvodu zaměňovat. Navíc vám zajistíme přípravu léčivých přípravků na míru, a to včetně mastí, krémů i roztoků. Rádi vám poradíme také s homeopatickou léčbou.

Pozor na lékové interakce

Na závěr nesmíme zapomenout ani na individuální řešení lékových interakcí. Může se stát, že vám lék předepíše specialista, který neví o všech vámi užívaných lécích. Vzpomenete-li si na to v lékárně, určitě nám to oznamte. Existují totiž určité nedoporučené kombinace léků a v lékárně se dá vše ještě zachránit tak, abyste předešli nežádoucím účinkům. A jak se u nás domluvíte? Samozřejmě, že česky a slovensky, ale i anglicky, německy a ukrajinsky.

Na vaši návštěvu se těšíme na adrese:

Lékárna Poliklinika Hůrka, Sluneční náměstí 2588/14, 158 00, Praha 13 - Stodůlky.

 

Podobné články

3. 4. 2024

Akční dubnová nabídka - Lékárna Poliklinika Hůrka

25. 3. 2024

Jak probíhá měření syndromu suchého oka? Vyzpovídali jsme pro vás návštěvnici

21. 3. 2024

MUDr. Tereza Čeledová o benefitech naší gynekologické ambulance

Z ostatních klinik

5. 4. 2024

Rozhovor s MUDr. Josefem Doležalem: Chirurgie v Lípě se neustále rozvíjí

4. 4. 2024

Kdy se obrátit na praktického lékaře? Registrujeme nové pacienty!

28. 3. 2024

Přečtěte si rozhovor s novým primářem Oční kliniky JL

Nahoru